Várja a jelentezőket az EszDé Hangműhely is!

2023-08-25 11:07:55-kor,Egyéb kategóriában

2023 őszétől az EszDé Hangműhely is a Puskin utcai stúdióban várja az érdeklődőket!

Az EszDé Hangműhelyről

Mit ajánlok a hang-csoportnak? Egy, a hangot komplex mivoltában felfedező utat, amin naponta „járunk”, de aminek a csak technikai alkalmazása nem elegendő ahhoz, hogy valaki megérezze, megértse a hang és annak alkalmazási felületeinek lényegét. Hiányérzetet hagyott bennem a szaktárgyi képzés, ez vezetett oda, hogy elkezdtem kidolgozni egy merőben másfajta megközelítési módszert. Ennek alapja és lényege a közös felfedezés, a közös tudásszerzés, amelyben a résztvevők úgy jutnak el a szakmai eszközhasználati és elméleti tudáshoz, hogy közben a hang művészeti, egészségügyi és a mindennapi életünkre gyakorolt hatását saját maguk fedezik fel, és fogalmazzák meg végül azt a törvényszerűséget, amelyről utóbb,  pl. szakvizsgán kell számot adniuk. 

A hang nem egyszerűen technikai úton rögzíthető, hangosítható-módosítható fizikai jelenség. A hang olyan állandóan ható érzékszervi esemény, amelynek kis töredéke (mint pl. a zene vagy a színpadi rögzítés) tudatosul bennünk, és ezt a töredéket tudatosítja az iskolarendszerű oktatás. A nem-hallók is akarva-akaratlanul érzékelik a körülvevő világ zajait, neszeit, zenéit, hullámait - ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akár nagyothalló vagy nem kifejezetten „zenei” hallású gyerekek is eljuthatnak a hangismeret olyan részéhez, amelyhez, a hivatalos tantárgyi követelményeket ismerve, nem juthatnak hozzá.

A szakmai ismereteket gyakorlati úton, közösen, egymást kiegészítve, támogatva jutunk el. Ez az együttműködve tanulás alapozza meg hogy majdan, szakemberként ne egyszerűen korrektül dolgozó hangtechnikusok, hanem igazi hangművészekké váljanak.

Részvételi feltételek

A TIM Stúdióval együttműködve, annak munkáját hangtechnikai ismeretekkel és gyakorlási lehetőséggel bővítve, 2023. szeptember közepén az EszDé Hangműhely 2 éves, évente kétszer négy és fél havi hangtechnikai műhelyt indít érdeklődők, kezdők és haladók számára.

A csoportban való részvétel tagdíj fizetésével történik:

  • Alkalmi érdeklődőknek meghirdetett időpontban alkalmi 3 óra, 15.000 Ft/alkalom
  • A hang-csoport díja 36.000 Ft/hó, a félév négy és fél hónapjának egyben fizetése esetén 20% kedvezménnyel.
  • OKJ-vizsgára felkészítés, vizsga lebonyolítása: 40.000 Ft/hó + vizsgadíj

Beiratkozás: online (Eszterhás Dániel, lostsyncband@gmail.com) vagy személyesen: 2023. aug. 28-án, 29-én és 30-én, a TIM Stúdió nyílt napjain.

Nyílt nap, ismerkedés

Ismerkedjünk meg a TIM Stúdió nyílt napjain! Az EszDéHangműhely a TIMStúdió befogadó együttműködésével, érdeklődők, kezdők és haladók számára hangtechnikai csoportot indít 2023. szeptember közepén.

A Nyílt nap időpontjai: 2023. augusztus 28., 29., 30., mindhárom napon 18 órától.

Itt lehetőség van a hang-csoportba való jelentkezésre is.

A Stúdió helyszíne: 1088, Budapest, VIII., Puskin u. 2. (bejárat egy boltíves, rácsos kapun, a hangstúdió nyílt napjára a földszinten kerül sor)

További információ kérhető az alábbi elérhetőségeken: Eszterhás Dániel, lostsyncband@gmail.com, +36702336467

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.